Нова Година в Гърция!?!

Една статия от Владимир Димирев

Да празнуваш Нова година в Гърция е наистина едно необикновено приключение . Доста години бях резервиран към празнуването на Нова година извън дома . Знаете, друго е  домашния уют . Не ми харесваше тази суетня в ресторантите . Но коренно промених мнението си навръх нова година 2018-та . Тогава реших заедно със семейството си да посрещнем Нова година в хотел Астир Егнатия Александруполис . Първо останахме изключително приятно изненадани от украсата за която се бяха погрижили в хотела . Коледното и новогодишното настроение се чувстваха навсякъде . Прекрасни коледни звезди , Дядо Коледа, украсени елхи, чорапчета по камините и неизменните усмивки и изключително любезно отношение на персонала на хотела .

Хотелът е уникално разположен на самия бряг на морето и същевременно е на 5 минути пешеходно разстояние от магазини, таверни и ресторанти . Намира се на крайбрежната алея . В хотела може да се насладите на СПА процедури, да се отпуснете в басейна или да продължите да поддържате форма в богато оборудвания фитнес център. В цените са включени ползването на басейна, фитнеса, сауната и джакузито.

По протежението на морската алея са разположени много от най-известните таверни на Александруполис . Естествено, най-посещаваната от тях и с най вкусна кухня е таверна Лукулус . Горещо препоръчвам на всеки да я посети и да опита местните ястия, които се предлагат само там .

Тук е мястото да отбележим, че в Гърция се празнува не толкова посрещането на новата година колкото изпращането на старата . На 31 декември по тротоарите дори и в идеалния център на Александруполис се вадят барбекюта, пече се месо, пие се червено вино и естествено се слуша гръцка музика .

Новогодишната програма в хотел Астир Егнатия е изключително богата като се започне от закуската, следобедните палачинки, обяда за деца и се стигне до кулминацията в Новогодишната нощ . Залата естествено е украсена празнично. Менюто е просто прекрасно . От богатия бюфет може да изберете всичко по вашия вкус: от разнообразните седем-осем вида салати, през топло предястие, разнообразните ястия от патешко, свинско, телешко и агнешко месо до емблематичните гръцки десерти . Изключително добро настроение създава оркестъра който изпълнява едни от най-красивите стари гръцки песни и хора . Естествено след като разбраха че в залата има много българи зазвучаха и нашите родни български хора и песни . Празненството продължава до късно през нощта . На другия ден закуската е от 8 ч. до 11 часа.

Горещо препоръчвам на всички които се колебаят как да прекарат своята новогодишна празнична вечер да посетят хотел Астир Егнатия и да се насладят на прекрасната гръцка кухня и музика .

Бележка на блогъра

Статията е написана от г-н Владимир Димирев, човек с който ни свързва приятелство от детинство, човек който има над тридесетгодишен опит в сферата на туризма, око за красивото, усет за качество и безспорен вкус за отлична храна. Мога да добавя към прекрасно написаната статия, че Александруполис  е едно наистина спокойно място, където винаги ме посрещат с усмивка, неизменно топло отношение, качествено обслужване и всъщност, посрещат ме като стар приятел.