“Градинския”

На два километра от Асеновград, в посока Смолян, можете да посетите ресторант “Градинския”. Името на ресторанта идва от градинския център в който се намира самия ресторант. Собственик и главно действащо лице е Галя, посадила в градинския център, огромната си любов към цветята. Тази любов и внимание личат и в самия ресторант.

Още с влизането ще ви посрещнат уютна атмосфера и любезните и усмихнати хора от екипа на Галя. Дворът на ресторанта е изграден с вкус и веднага създава усещане за спокойствие. Интериорът на самия ресторант е дискретно изискан, и напълно в синхрон с удоволствието, което ще изпитате от храната. Със сигурност ще ви направи силно впечатление чистотата, а всъщност за мен, това е един от най важните показатели за качеството на един ресторант.

Менюто не е от типа, епичен роман от 500 страници, но предлага ястия, които са разнообразни и напълно ще задоволят всеки вкус. Аз, като местен, кулинарен патриот, ще препоръчам станимашките сармички. Разбира се, майка ми прави най-добрите сармички, достойни за поне една звезда Мишлен, но и в “Градинския” са страхотни, особено ако ги съчетаете с Асеновградски Мавруд, друга напълно заслужена гордост от нашия град.

Ястията на скара са от прясно месо, поднесени със семпла зелена украса, а в чинията няма да намерите стандартните планини от така наречена гарнитура. Ако искате гарнитура, поръчайте си салата от менюто, или (аз лично препоръчвам) картофени лъжички. В менюто има ястия от пилешко, свинско и телешко месо, а също така и риба.

Опитайте задължително и пърленките, които се приготвят на място. При последното ни посещение ядохме пилешка и свинска кавърма, която спокойно мога да кажа, че ни накара да се почувстваме като у дома.

“Градинския” е място в което можете да пиете сутрешното си кафе, място което да посетите със семейството и приятелите си за обяд или вечеря, или мястото на което просто да седнете сами на бара и да изпиете една студена бира. Място, което е страхотно, заради страстта с която е построено и любовта, с която е поддържано.